Plesová sezóna v Prešove je v rozpuku

13.02.2004 Celý región

Tenisti, rybári, členovia a prívrženci Strany demokratickej ľavice a rodičia bývalých i súčasných detí z materskej školy na Jurkovičovej ulici mali v Prešove...
Tenisti, rybári, členovia a prívrženci Strany demokratickej ľavice a rodičia bývalých i súčasných detí z materskej školy na Jurkovičovej ulici mali v Prešove 7. februára veselo.

Obliekli sa do sviatočného a večer sa zišli sa na svojich plesoch - v hoteli Dukla, v estrádnej sále Odborového domu kultúry, v mestskej hale i v historickej sále Čierneho orla.
Všetky rozvíjajú tradíciu predchádzajúcich ročníkov, čo je výnimočné najmä v prípade predškolského zariadenia (išlo o 11. spoločné stretnutie). Z hľadiska svojho trvania dominoval - a nielen v tú sobotu - ples tenistov, keďže sa konal jeho 47. ročník. Predseda plesového výboru Ladislav Višnevský organizoval túto zábavu po 14-krát za sebou. Vo všetkých priestoroch hotela Dukla sa zišlo vyše 300 hostí, ktorí medzi sebou privítali hviezdu programu speváčku Evu Mázikovú, ktorá sa sem vybrala až zo svojho pôsobiska v Nemecku. Po minulé roky na plese spievali Peter Nagy, Peter Lipa, či Pavol Habera. V tombole bola prvou cenou sedacia súprava.
Plesová sezóna je teda v rozpuku aj v treťom najväčšom meste v SR. Vyhovujúcich priestorov až toľko niet a nestačí len sobota, ale využíva sa aj piatkový večer. Napr. v piatok 6. februára bol v solivarskej reštaurácii ples taekwon-do, teda vyznávačov kórejského bojového umenia, ktorí majú v Prešove svoj klub.
Zo straníckych plesov už bol Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko. Na 14. februára sa chystajú miestni kresťanskí demokrati a 21. februára bude 4. reprezentačný ples Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie, pričom účasť ohlásili aj Mikuláš Dzurinda či Eduard Kukan. Mimochodom 21. februára bude veľmi horúco, pretože chystá sa nielen 5. reprezentačný ples Rádia Východ, ale aj úplná novinka v plesovej sezóne v Prešove. Pod názvom Orientálna noc to bude prvý ples orientálnych brušných tanečníc. Zatiaľ záhadné podujatie má v týchto dňoch veľkú reklamu vo vitrínach obchodov na prešovskej Hlavnej ulici.
Tradične sezónu v Prešove otvárajú plesy na \"rusnacký Silvester\", teda okolo 13. januára, keď je podľa juliánskeho kalendára nový rok.
Je zaujímavé, že jedna vstupenka na väčšinu týchto podujatí v centre nie najbohatšieho kraja - ako sa o ňom zvykne vravieť - vyjde na 900 - 950 Sk.

(jj)
 

Vyberte región